LostTears

Alla inlägg under september 2009

Av Emelie - 17 september 2009 15:48

Har mycket jag känner för att diskutera här idag:PMen jag väljer ut två för attdet inte skall bli allt för mycket:P

1. Småbarn och mobiler

2. Baconsnuva/baconfeber


1. På vägen hem såg jag en liten flicka högst 6 år gammal med en (rätt ny model) mobiltelefon. Hon gick och lyssnade på hög musik i den. Hur känns inte det där:O en sexåring med mobiltelefon, var är världen påväg:O när jag var yngre hade inte jag en mobiltelefon förräns jag var 11 då jag flyttade in till stan och pendlade till skolan, då var det dags att kunna höra av sig till mamma var jag var och så. Innan dess hade jag ingen och önskade mig ingen heller. Vi blir så beroende av det tekniska att vi inte kan tänka oss att leva utan det. Undrar hur framtiden kommer se ut! Jag kan erkänna att jag idag känner mig olustig, nästan naken om jag inte har mobilen med mig när jag går ut etc. Jag går sällan ut utan väska med alla nödvändiga saker, mobil, pengar, legg, ipod, nycklar m.m Men om jag skulle gå ut utan väskan så har jag ändå alltid mobilen med mig. Men det är ju ändå någon sorts trygghet att känna att man kan bli nådd och ringa efter hjälp om det skulle behövas, stan känns inte lika trygg som den gjorde förr, eller stan säger jag skulle inte gå utan den i byhålorna heller eller på landet, kan ju hända hemska saker där med. Något att fundera över, hur beroende vi är av vår teknik, (lite skadad efter att ha haft teknikvecka nu i skolan men ändå).


2. Baconsnuva/baconfeber-svininfluensan. Hmm nyheten når Sverige att den påträffats i utlandet, ingen direkt oro. Tiden går du kan inte fly undan nyheten att den kommit til sverige någonstans, på radion, på tv, i varenda tidning jag läser, reklam på bussar osv, då kom paniken smygandes! Måste vaccinera mig! Sen läser man att ett visst antal beroende på ett visst antal som vaccinerar sig ligger i risk att bli förlamade av vaccinet. Jag är helt förvirrad vet absolut inte hur jag skall göra, just nu är jag inte sugen på att vaccinera mig vilket jag var för några veckor sedan då jag ville ställa mig och ropa på vaccinet att komma hit. Men som sagt svininfluensan skulle var väl inte vara värre än någon annan influensa den sprids bara lättare. Större risk löper ju dem i riskzonen tror inte jag hör dit men diskuterar ofta med folk om dem som man hört har insjuknat svårt om dem hade bakomliggande sjukdomar, allt är så lummigt och jag känner att jag får se när vaccinet är här...Innan dess håller jag mig undan från dem som är sjuka och undviker ställen där jag känner mig instängd som trånga utrymmen med mycket folk, använder min handsprit som jag har i väskan när jag varit ute på stan osv och försöker tänka positivt!


Av Emelie - 16 september 2009 21:09

Hade Teknik lektion idag, var väldigt kul fick bygga en själv städande borste,bilder ser du här nedan haha fin va;) Sen skulle vi planera en lektion som vi inte skall ha men är ett ex på en lektion för årskurs 2-3 med ursprungs ideèn från ett experiment på tom tits. Tills lut fick vi ihop lite får se hur det går sen att redovisa och så. Är just nu hos Robin. han tittar på liverpoolmatchen och jag försökte få honom att släppa koncentrationen från matchen haha hade min försök och så kom jag fram till att när killar är inne i sina grejer så släpper dem inte dem, inte ens om man kommer med mer intressanta erbjudanden haha :) Älskar dig robin. kommer strax ner igen till dig i soffan eftersom det inte fanns så mycket annat att göra vid datorn:P God Natt på er allesammans!


   

Av Emelie - 15 september 2009 19:57

Har nyligen varit ute på promenad, hann in precis innan det började bli mörkt, Härligt! Gick själv 30 min men det var ändå skönt på något sätt, lyssna på ipoden och fundera, och gå utan mål, det älskar jag för då kan jag inte stressa för jag vet ju inte vart jag skall gå:P Jag barar går dit benen leder mig:) Men ska se tv nu, Ni får ha en trevlig kväll!

Av Emelie - 15 september 2009 08:54

Idag var jag tidigt uppe, hade läkarbesök halv åtta så fick gå upp sex i morse. Tänkte att jag skulle sova när jag kom hem igen eftersom jag var ledig idag tyypiskt när man bokar in så tidigt på morgonen, för jag trodde vi skulle ha skoldag idag. Men men, nu är jag ju vaken och pigg, lite hungrig bara:P så tänker inte gå och lägga mig igen. Tog lite bilder när jag gick runt maren här är en :) God Morgon på er allesammans!



       



Av Emelie - 14 september 2009 13:44

Idag var jag i skolan hände inte så mycket, lyssnade och skrev lite. Fick dock lite bekymmer då vi ska ha en bok på fredag som jag inte beställt ännu men som tur är så har allt ordnat sig nu. Ska nog sätta mig o se en film snart som kom hem i brevlådan, får se om den är ngt att hänga i gran:P Nu ska jag inte skriva så mycket mer, ha en trevlig eftermiddag allesammans!

Av Emelie - 13 september 2009 22:02

Vill bara tillägga en sak, Ni får jätte gärna kommentera inlägg eller fråga saker som ni undrar över:) Jag tolererar dock inga oförskämdheter så slösa ingen tid på att kommentera då för sånt tänker jag inte godkänna. Skulle ju vara kul att veta vad det är för folk som läser min blogg känner ju bara till typ 2 personer som jag vet gör det ofta:) Ha en trevlig kväll allesammans. Nu ska jag käka tårta och dricka varm oboy och mysa med älsklingen, skola imorn dock så det blir i tid i säng i kväll. Men först efter spökprogrammet:) God Natt

Av Emelie - 13 september 2009 21:48

Johnnyboy fyllde 2 år idag! Sötnosen var jätte söt i sina fina kläder och när han och hans kusin lekte tillsammans. Det var ett trevligt kalas och jag känner mig lottad som har Robin och får ta del av hans underbara släkt och Familj! Puss på lill pojken som är stor pojke nu och puss på min stora busiga pojke som bara blir yngre och yngre;) haha älskar er!

Av Emelie - 12 september 2009 20:34

Idag har jag jobbat, sista dagen nu eftersom skolan börjat nu. Sedan hade vi fördelsedagsfika här hemma för brorsan, trevligt värre med massa släktingar. Dessutom har jag varit jätte duktig har gått minst 30 min varje dag utöver det vanliga gåendet gick igår både till och från skolan, och idag gick jag nu på kvällen till affären. :) får hålla igång det där med promenad annars blir det lätt att man lägger ner det. Älsklingen är här han skall sova här, dags att bada. God natt allesammans!

Ovido - Quiz & Flashcards